English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Магнитна огърлица, пейсмейкър и заглушител ПДФ Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
СТАТИИ - НОВИ СТАТИИ
Написано от Mytio   
Понеделник, 07 Май 2012 22:24
AddThis Social Bookmark Button

Магнитната огърлица засяга ли пейсмейкърите?


Зависи колко близо сте до нея и на каква мощност работи.

В най-общия случай, ще трябва да се консултирате с производителя на устройството, за да се види какво е нивото на RF (radio friquently) радио честотата и дали тя е приемлива . Не е трудно да се изчисли на полето на излъчващата антена, но без да се знае на какво може да устои пейсмейкъра, това е изстрел в тъмното (който аз не бих препоръчал).

Някои магнитни огърлици произвеждат много повече магнитно поле от други като тази например, за разлика от други .

С една дума хора който ползват пейсмейкъри по добре да не ползват такива устройства. Също така ако мощен заглушител бъде поставен до човек с пейсмейкър последствията са неясни. GSM заглушителите  работят на принципа на механично генериране на честотен спектър в много голям диапазон и отделят голямо количество радиация електромагнитно лъчение. Заглушителите са забранени за употреба и от закона, само военни и МВР могат да се възползват от благата им.


В БЪлгария джамерите са нелегални и преследвани от закона. Но Обаче са достъпни за всеки.

Заглушителите блокират на десетки метри всички сигнали на мобилните оператори - не само разговорите, ами и даже някой възможността за мобилен интернет и GPS-навигация.

"Устройството (заглушителя) може да бъде конфискувано в полза на държавата със съответното наказателно постановление", информира Неда Койчева.

Глобата за тези, които използват заглушително устройство стига до 15 000 лв. Вносът на тези устройства също е забранен. Както и тяхната продажба. Но такива машинки се внасят масово от Китай и Тайван разглобени под формата на електроника за бита и тн.

източник: http://forum.predavatel.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

Още по темата за пейсмейкърите можете да прочетете тук: http://forums.qrz.com/showthread.php?255710-Magnetic-Loops-and-Pacemakers&s=eac175be0c9fc8ac2160e9a915fe8058